Table of Contents

## Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 56037 days

B. 49936 days

C. 36117 days

D. 55543 days

**Answer**

Ø Peroola + Rahul + Prashant = 6

Ø Rahul = 35

Ø Peroola = (35 – 15) = 20

Ø Total units of work = 420

Ø (Peroola + Rahul + Prashant)’s one day work = 70 units

Ø Peroola’s one day work = 21 units ⇒ Rahul = 12 units

Ø Prashant’s one day work = 70 – 33 = 37 units

Ø Prashant’s efficiency to do the work alone = 75/100 × 37

Ø Time required to complete the work = 420x 4/37×3 = 560 / 37 Days

Ø **Hence, option A is correct.**

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. Rs. 25

B. Rs. 30

C. Rs. 150

D. Rs. 20

**Answer:-**

Ø Total amount earned by A ,B, and C in 6 days =Rs 480

Ø The amount earned by them in 1 day = 480/6= Rs 80

Ø Amount of money earned is proportional to the amount of work done

Ø Let work done by A ,B and C be 4x, 5x and 7x.

Ø ∴Total work done by A,B and C together= 16x

Ø Work done by B = 5x

Ø Daily income of B = 5x/16x X 80= Rs. 25

Ø

Hence, option A is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 9 days

B. 6 days

C. 12 days

D. 8 days

**Answer:- **

Ø Let the time both of them together will take to make the carpet be x days

Ø Time taken by Rashmi alone = x + 3 days

Ø Time taken by Pallavi alone = x + 12 days

Ø One day work when they both work together = Sum of their individual per day work

Ø 1/x = 1/x+12 + 1/x+3

Ø 1/x = 2x + 15/ x

^{2 }+15x+36= 2x^{2}+15xØ x =6

Ø Time taken by Rashmi to make carpet alone = 6 + 3 = 9 days

Ø

Hence, option A is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 22 days

B. 20 days

C. 24 days

D. 30 days

**Answer:- **

Ø Let x, y and z are the one day’s work of Trump, Putin and Jinping respectively.

Ø According to the question,

Ø ⇒3 × (x + y + z) = 37% of the work

Ø ⇒7 × (x + y) = 63%

Ø ⇒x + y = 9%

Ø ∵The ratio of efficiency of Trump and Putin is 4 : 5,

Ø ∴5x = 4y and x = 4%, y = 5% work per day.

Ø It implies Trump can complete the job and in 25 days and Putin in 20 days.

Ø In 3 days (x + y + z) do 37% of the work

Ø Out of this Trump and Putin would do 27% work = (3 × 9%) of the work.

Ø Remaining work = 37% – 27% = 10% (done by Jinping in 3 days)

Ø ∴The work of z =10/3 = 3.33% work per day

Ø ∴Jinping is the slowest and he would do the work in 30 days.

Ø

Hence, option D is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 70

B. 110

C. 140

D. 120

**Anwer:-**

Ø Let the initial number of men be m

Ø Total work = 4 m

Ø m + (m – 20) + (m – 40) + …… = 4 m

Ø 7/2 [2m + 6 (–20)] = 4m

Ø 7/2 (2m – 120) = 4m

Ø m =140

Ø

Hence, option C is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 460/37 days

B. 560/27 days

C. 460/17 days

D. 560/37 days

**Answer:- **

Ø Total units of work = 420

Ø (A + B + C)’s one hour’s work = 70 units

Ø A’s one hour’s work = 21

Ø units ⇒B = 12 units

Ø C’s one hour’s work = 70 – 33 = 37 units

Ø C’s efficiency to do the work alone = 3×37/4

Ø ∴Time reqd. to complete the work = 420 × /37 ×3 =560/37 hours

Ø

Hence, option D is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 7th May

B. 17th May

C. 13th May

D. 23rd May

**Answer:-**

Ø Total work = 60 {LCM of 20, 12}

Ø A/day = 3; B/day = 5; together = 8/ days = No. of days = 7.5 days

Ø 8th prime number date starting from 29th April

Ø 29th April, 2nd May, 3rd May, 5th May, 7th May, 11th May, 13th May, 17th May

Ø

Hence, option B is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 14×1/2 days

B. 13×1/3 days

C. 12 days

D. 11×1/9 days

**Answer:-**

Ø Let us represent efficiency of Abir, Bhuvan and Varun by A, B and V respectively.

Ø According to the question,

Ø B/A+V =1/3………..(1)

Ø V/A+B = 1/4……….(2)

Ø To equate the ratio in the above equations, let us multiply (1) by 5 and (2) by 4.

Ø So, A : B : V = 11 : 5 : 4

Ø 11 + 5 + 4 = 20 units

Ø In 5 days, task completed = 20 × 5 = 100 units (total task)

Ø Time taken by Bhuvan and Varun to complete the task

Ø = 100/4+5 = 11×1/9 days

Ø

Hence, option D is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 60%

B. 66.66%

C. 40%

D. 62.5%

**Answer:-**

Ø Let the days taken by 5W = x and 5M = y.

Ø One day work of 5W = 1/x and that of 5M = 1/ y

Ø 1/x + 1/y = 1/5

Ø 5 (x + y) = xy ——–(1)

Ø x = 40/3 + y

Ø 3 (x – y) = 40 ——-(2)

Ø Multiplying eq 1 and 2

Ø 3 (x² – y²) = 8xy

Ø Dividing by y²

Ø 3x

^{2}/y2 – 8x/ y-3 = 0Ø Let x/y = t

Ø 3t² – 8t – 3 =0

Ø t = 3

Ø x/y = 3/1

Ø So ratio of efficiency of W : M = 1 : 3

Ø Efficiency of Women = 66.67% less than that of Men

Ø

Hence, option B is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

A. 20% less

B. 25% more

C. 20% more

D. 25% less

**Answer:-**

Ø A does 3/5th of work in 15 days.

Ø Time Taken by A to complete the work

Ø = 53 × 15 = 25 days

Ø Efficiency of B is 25% more than that of A.

Ø If Work done by A in one day = 4, then work done by B in one day = 5

Ø Ratio of time taken by A and B = 5 : 4

Ø Time taken by B to complete the work

Ø = 4/5 × 25 = 20 days 5

Ø A and B worked for five days.

Ø Total work Completed by A and B in 5 days

Ø =5(1/25 + 1/20)

Ø = 1/5+1/4= 9/20

Ø Work Left = 11/20 which is done by C in 11 days.

Ø Time taken by C to complete the whole work = 20/11 × 11

Ø C = 20 days

Ø Ratio of Efficiency of A and C = 20/25

Ø Efficiency of C is 25 % more than that of A.

Ø

Hence, option B is correct.

Best Answer Key of Time Work MCQ Series Quiz 1

Read More

Mathematical Reasoning Aptitude MCQ Quiz 2 Free MCQ